Kinderen, Vrouwen En Mannen Van Alle Leeftijden Kunnen Bij De Bekkenfysiotherapeut Terecht

Gepubliceerd dec. 16, 22
6 min read

Kinderen, Vrouwen En Mannen Van Alle Leeftijden Kunnen Bij De Bekkenfysiotherapeut Terecht

De onderstaande tarieven zijn dan van toepassing. Behandeling in de praktijk (30 min.): € 45,00 Behandeling aan huis (ca. 45 min.): € 75,00 Intake, onderzoek en behandeling (ca. 45 min.): € 80,00 Intake, onderzoek en behandeling aan huis (ca. 60 min.): € 85,00 Eenmalig controle consult na de bevalling (45 min.): € 65,00 Bij het te laat afzeggen of bij het niet op komen dagen bij een afspraak, wordt 75% van bovenstaande tarieven naar jou doorberekend.

Een afspraak afzeggen voor een maandag moet vóór vrijdag 17. 00 uur bekend zijn bij ons. De verantwoordelijkheid om in de gaten te houden hoeveel behandelingen vergoed worden, ligt bij jezelf en NIET bij ons. Wij als praktijk zijn niet verantwoordelijk wanneer er achteraf blijkt dat je geen recht (meer) had op vergoeding vanuit de zorgverzekering.

Het is een specialisatie van oefentherapie U kunt terecht bij klachten als: Pijn in de lage rug, onderbuik, het bekken en/of de bekkenbodem, Zwangerschapsgerelateerde klachten in buik, lage rug en/of bekken(bodem)Herstel na de zwangerschap en bevalling, Ongewild verlies van urine en/of ontlasting, Niet te onderdrukken aandrang om te plassen of ontlasten, of juist moeite hebben daarmee, Verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen, Pijn bij de gemeenschap welke samenhangt met de bekkenbodem bekken Wanneer u komt voor deze therapie wordt er aan de hand van uw hulpvraag, klachtenbeeld en het onderzoek samen met u een behandelplan opgesteld.

Ontspannen Bewegen

Klachten in en rondom het bekkengebied. Als u klachten heeft van buik-, bekken- en/of lage rug gebied en deze klachten blijven langere tijd bestaan dan is de bekkenoefentherapie wellicht iets voor u. De bekkenoefenthapeut heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van klachten in en rondom het bekkengebied. Ook bij zwangerschap.Verschillende oorzaken, Deze klachten kunnen zich uiten in een dysfunctioneren van de bekkenbodem.

Dit kan, met betrekking tot de bekkenbodem betekenen dat het gaat om een tekort aan spierkracht, een onvoldoende bestuurbaarheid van de bekkenbodemspieren of een teveel aan spierspanning in de bekkenbodem. Verschillende klachten, Omdat het functioneren van de bekkenbodemspieren van invloed is op het functioneren van blaas, endeldarm en ook op seksuele functies, kan een en ander leiden tot verschillende klachten.

Veel vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap last van klachten rond hun bekken. Deze klachten staan onder invloed van bewegen en belasting. Vaak verdwijnen ze na de bevalling, maar soms blijven klachten langdurig bestaan. Dat kan variëren van continue pijnklachten tot alleen vlak voor en tijdens de menstruatie. Verweekte banden, Tijdens de zwangerschap verweken de banden van het bekken, waardoor het bekken minder stevig, minder ‘stabiel’ wordt.

Bekkenfysiotherapie - Fysiotherapie

Bekken Oefentherapie - FysiotherapieDe Oplossing Voor Uw Bekkenbodemklachten

Houd rekening met de verminderde belastbaarheid van het bekken - De bekkenfysiotherapeut leert u hoe u de spieren van de bekkenbodem bewust kunt gebruiken. Dat kan al door wat meer rustpauzes in te lasten, de zwaardere huishoudelijke en verzorgende karweitjes of lange werkdagen (tijdelijk) te beperken. Gun het lichaam wat extra rust, door een paar keer per dag minstens vijftien minuten te gaan liggen..

De bekkenoefentherapeut heeft gerichte scholing en ervaring op het gebied van bekken- en bekkenbodemproblematiek. De bekkenoefentherapeut kan door vraagstelling en onderzoek vaststellen waardoor de klachten ontstaan. Door gerichte oefeningen wordt een betere stand van heup/bekken/onderrug verkregen. Stabiliserende oefeningen zorgen voor een blijvend resultaat. Het goed functioneren van de bekkenbodemspieren wordt, indien nodig, in de behandeling betrokken.

De klachten bevinden zich in het gebied van de lage rug, het stuitje, billen, liezen, het schaambeen en het gebied rondom de heupen - Fysiotherapie en oefentherapie vanaf 18 jaar. Soms is ook de bekkenbodemfunctie verstoord, wat invloed kan hebben op het plassen, de ontlasting en geslachtsgemeenschap. Tijdens de zwangerschap wordt o. a. het bekken beweeglijker (mobieler) onder invloed van het zwangerschapshormoon relaxine.

Bekkentherapie Nodig? - Fysiotherapie Helpt

BekkenoefentherapeutDe Bekkenfysiotherapeut Richt Zich Op Mensen Met Problemen In Het Bekken, De Lage Rug, Buik En Bekkenbodem

Niet elke zwangere vrouw ondervindt hier hinder van (Vind een fysiotherapeut met specialisatie bekkenfysiotherapeut in Nederland). Echter in combinatie met verkeerde houdingen en bewegingen en het (tijdelijk) niet kunnen aanspannen van bepaalde spieren kan dit een blokkering van (vaak) één SI-gewricht veroorzaken, waardoor pijnklachten in de onderrug, het bekkengebied, de schaamstreek, het stuitje, de heupen, de billen en benen kunnen ontstaan.

Ook versterking van de schuine en dwarse buikspieren, bilspieren en rugspieren en het leren omgaan met de klachten komen aan de orde. Vanaf zes weken na de bevalling wordt de oefentherapie geïntensiveerd en meer gericht op het hervatten van dagelijkse bezigheden (ook bijv - De bekkenfysiotherapeut helpt bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. houdingen bij het verzorgen van de baby) en sport (Wat zijn bekkenfysio- en bekkenoefentherapie).

Vaak begint het met een ‘klein geheimpje’. Zomaar een paar druppels urine verliezen tijdens inspanning, de ontlasting niet op kunnen houden of juist moeilijk kwijt kunnen. Velen schamen zich ervoor en praten er niet over. Ze durven niet meer uit te gaan, niet meer te sporten - Specialisten bij bekkeninstabiliteit en bekkenpijn. Het zelfrespect neemt af, evenals het zelfvertrouwen, de sociale contacten lijden eronder.

Maak Een Afspraak Voor Bekkenoefentherapie

Oefentherapie & FysiotherapieOefentherapie En Fysiotherapie

In vele gevallen zijn de klachten terug te voeren op het niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren. De bekkenbodem heeft drie functies: sluiten, openen en dragen (van de buikorganen en tijdens een zwangerschap ook van het kindje). De bekkenbodemspieren kunnen te zwak of juist te gespannen zijn. Of ze functioneren niet op de goede manier of op het juiste moment, waardoor stoornissen kunnen optreden.

Veel mensen zijn zich hier niet van bewust of voelen dit niet. Bekkenoefentherapie kan begeleiding bieden wanneer de klachten te maken hebben met een verkeerde samenwerking tussen bekkenbodemspieren, het middenrif en de buikorganen (De Bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in klachten rondom de bekkenbodem). Ook d. m.v. advies over onder andere ademhaling, houding en beweging, voeding en toiletgedrag krijg je inzicht over je klachten en wat je er zelf aan kunt doen.

Dat kan veroorzaakt worden door een dagelijks inefficiënt houdings- en bewegingspatroon bijvoorbeeld door eenzijdige of zware belasting thuis of op het werk. Daarnaast kan het lichaam ook door een blessure, operatie of ziekte uit balans zijn geraakt. Het lichaam gaat een gedeelte van het lichaam ontzien en op een andere plek in het lichaam compenseren, waardoor dit overbelast kan raken.

De Bekkenfysiotherapeut Helpt Bij Het Leren Herkennen, Trainen En Ontspannen Van De Spieren Rondom Het Bekken

- Vrouwen met rug- of bekkenklachten tijdens of na de zwangerschap- Mensen met incontinentieklachten voor urine of ontlasting- Mensen met een gespannen bekkenbodem, Tijdens de zwangerschap verandert er heel wat in het lichaam, de buik wordt groter en zwaarder waardoor het zwaartepunt van het lichaam verandert. Ook spelen hormonen een rol, het gevolg hiervan zijn soepeler bindweefsel en spieren en gewrichtsbanden.

Behandeling Van BekkeninstabiliteitBekkenoefentherapeut


U kunt hier iets aan doen door goed op uw houding te letten. Een symmetrische belasting van het bekken is belangrijk om het bekken in balans te houden. Op één been staan ‘hangen’ of met de benen over elkaar zitten verergeren dan ook de klachten. Een aantal houdingen en bewegingen geven het bekken juist extra stabilisatie zoals de kleermakerszit.

Navigation

Home

Latest Posts

Wat Is Manuele Therapie?

Published Mar 25, 23
7 min read

Manuele Therapie Vergoeding 2023

Published Mar 25, 23
3 min read